miercuri, 15 octombrie 2014

Risotto cremos cu roșii și busuioc


Mda. Ceea ce vedeți în imagine are și o semnificație:
Ieri m-am trezit cu chef de... risotto.
Și mda. Micul meu dejun a fost maaare! O porție uriașă de risotto cremos cu roșii și mirodenii.
Conținutul caloric a avut o valoare undeva la mijlocul distanței dintre low și high. Dar nu regret nici măcar o înghițitură. Cu toate că a trebuit să adaug vreo 20 de minute de cardio exercițiilor de dimineață, nu mă plâng căci aroma și textura aia a plătit fiecare picătură de sudoare.

So, let's start this right now!


Ingrediente:
  • 100 - 120 grame orez
  • 200 grame roșii întregi (cu tot cu sos) din conservă
  • 100 - 150 grame roșii cherry
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 cub Knorr - supă de legume ca cel din imagine.
  • busuioc
  • rozmarin
  • sare
  • un pic de unt

Preparare:

1. Fierbe 500 ml de apă și aruncă 1 cub Knorr - supă de legume în ea.
Puteți face propria supă, dar dacă vă grăbiți sau dacă vă este foarte foame, atunci cubul Knorr e o soluție.

2. Amestecați roșiile în conservă cu jumătate din supă într-un procesor de alimente sau blender, apoi adăugați amestecul peste restul de supă.
Procesorul de alimente este o unealtă opțională aici.
Puteți foarte bine să mărunțiți roșiile din conservă și să le amestecați cu întreaga cantitate de supă.
Oricum se vor "topi" mai târziu în orez.



3. Într-o cratiță sau tigaie non-aderentă cu pereți înalți, încălziți 1-2 linguri de unt.
Adăugați ceapa mărunțită și căliți-o 2-3 minute.
Adaugă usturoiul mărunțit și rozmarinul (proaspăt sau la plic).
Mai călește 1 minut.


4. Adaugă orezul spălat din 2-3 ape și scurs.
Lasă 1 minut, amestecând constant, încât să se combine aromele.


5. Adaugă 1/4 din amestecul cu supă și roșii.
 Amestecă constant, așa încât să nu se lipească.
Atunci când lichidul începe să se absoarbă, mai adaugă 1/4 din cantitatea inițială, și tot așa până nu a mai rămas niciun pic de supă.
Spre final, când a mai rămas doar 1/4 din cantitatea inițială de supă,
adaugă busuiocul (proaspăt sau la pachet) și roșiile cherry tăiate în jumătăți sau sferturi.


Rezultatul este cel pe care îl vedeți în imagini.



Toată rețeta, cu cantitățile specificate de mine pe aici, face cam 450 - 500 de calorii.
Un plus/minus în funcție de tipul de unt pe care îl folosiți.
Eu zic că pentru o masă copioasă e un conținut caloric fair enough.
Plus că avem nevoie de nutrienții din orez.
Nu în fiecare zi.
Dar de 1-2 ori pe săptămână, sau odată la 2 săptămâni, este bine să mai consumăm și genul ăsta de aliment în diversele forme în care poate fi preparat.



Cu un gust dulceag de la roșii, aromă plăcută dată de rozmarin și busuioc și textura cremoasă dată de unt, domnul risotto din imagini a reușit să îmi facă ziua mai bună.
Sunt curioasă dacă are aceleași puteri vindecătoare și pentru alții, so give it a try! ;)


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu