miercuri, 22 aprilie 2015

Ridichio-Castravețo-Salată





Mda.. E perioada aia a anului când scapi de astenie "că cam" trece primăvara dar nu știu cum se duce naibii și pofta de mâncare odată cu ea.
Se încălzește afară. Totul devine tot mai greu. Iar apetitul pare să se potrivească perfect în acest univers împovărat de primele semne ale verii.
Ajungi acasă și deși stomacul ți se strânge tot mai tare, parcă nu-ți mai face cu ochiul oala cu sarmale sau carnea la cuptor din frigider.
Tânjești după ceva mai light.
Și de asta sunt eu aici (aparent).
Ofer soluții.


Am scornit eu de curând rețeta asta care mă duce cu gândul fix la primăvară și care e atât de simplă încât aproape că imploră să fie preparată.
Deeci.. Hai să nu ne-ntindem prea tare la vorbă și să facem o mică salată în seara asta :D

Parcă nu mi-aș bate capul să explic prea multe legat de rețeta asta.
Vă zic doar să dați fuga până în piață.
Primul pas:
  • luați o legătură de ridichi de lună potrivite
  • un castravete fabio sănătos, sau 2-3 cornichon portiviți
  • o legătură de ceapă verde
  • o lămâie pricăjită
  • 50 de grame de arahide crude
  • și în final un iaurt dacă vă lipsește cu desăvârșire de prin casă.
 

Pasul 2:
  • încingeți un picuț cuptorul și pe o bucată de hârtie de copt puneți arahidele și lăsați până încep să se rumenească. Puteți stropi cu un pic de apă și presăra ceva sare. Tot or să fie mai sănătoase decât arahidele coapte din comerț.
Pasul 3:
  • tăiați castraveții și ridichile rondele subțiri. Aici ar ajuta o răzătoare mandolină. Sau un cuțit și un pic de îndemânare.
Pasul 4:
  • faceți dressing-ul din 150 grame de iaurt și zeama de la o jumătate de lămâie. Amestecați bine până se omogenizează și turnați peste rondelele de castraveți și ridichi.
Pasul 5:
  •  urmeză tăierea câtorva inele de ceapă verde. Și presărarea lor peste salată. Arahidele coapte se toacă grosier (după ce s-au răcit) și se aruncă în bol de asemenea.
   
 Voila!
Cea mai salată simplă. Gata în 15 minute. Sățioasă de la arahide.
Light de la castraveți și ridichi. Cu proprietăți de întinerire și regenerare a pielii tot de la cele 2. 
Revenoasă de la dressing-ul de iaurt cu zeamă de lămâie.
Eu una ador combinația asta.
Sper că și voi veți fi încântați.
Dar mai 'nainte aș vrea să vă văd curioși de a o încerca.
 
Până la următoarea rețetă, vă las cu salata.
Șiiiii cu câteva hugs&kisses de la Gâză!
C'ya!
 

2 comentarii: